Resurse de studiu copii si adolescenti

Studiul unei limbi străine presupune o pregătire constantă, de aceea este important să fiţi în permanenţă în contact cu limba străină pe care vreţi să o invăţaţi. Vă recomandăm câteva resurse utile care să vă ajute să exersaţi studiul unei limbi străine şi după participarea la orele de curs.

Resursele sunt grupate în următoarele categorii:

           I. Dicţionare

Dicţionar explicativ pentru limba engleză. Conţine şi translator pentru alte limbi străine.

Dicţionarul online Cambridge. Oferă acces şi la blogul pe care sunt publicate ultimele noutăţi în ceea ce priveşte noţiunile de gramatică, vocabular etc.

Este unul dintre cele mai cunoscute dicţionare online. Este disponibil pentru limbile engleză, franceză, germană, spaniolă şi italiană.

Este versiunea online a dicţionarului Longman Dictionary of Contemporary English, unul dintre cele mai bune şi cunoscute dicţionare de limba engleză. Dicţionarul nu numai că oferă explicaţiile cuvintelor în limba engleză, dar cuprinde şi exemple practice. În dicţionar se explică diferenţele dintre engleza britanică şi cea americană, verbele frazale şi cele mai frecvente greşeli de limbă.

Este un dicţionar explicativ, care conţine instrumente şi link-uri către dicţionare, glosare, acronime şi cursuri în numeroase limbi străine.

Portalul lingvistic bab.la este o platformă online gratuită pentru iubitorii de limbi străine. Oferă 44 de dicţionare pentru 28 de limbi străine, un forum de discuţii, lecţii de vocabular, jocuri lingvistice, teste, conjugări ale verbelor pentru 12 limbi străine, ghiduri cu expresii pentru universităţi, afaceri sau de călătorie precum şi o platformă pentru stagii de practică, printre multe alte resurse lingvistice.

II. Materiale Audio/Video

 

1) Young Learners Oxford

Este o platformă digitală pentru studiul limbii engleze. Platforma este potrivită atât copiilor, cât şi adolescenţilor.

2) Early Lingo

Platforma de învăţare a limbilor străine oferă tehnici de studiu aprofundate şi interactive adecvate pentru copiii cu vârsta între 0-9 ani.

3) Cambridge English – examene IELTS

Platforma permite accesul la materiale informative despre examenele IELTS: format, modele de teste, pregătire, rezultate etc.

4) Duolingo

Este o platformă distractivă şi interactivă care vă ajută să învăţaţi o limbă străină. Este disponibilă pentru limbile engleză, franceză, italiană, turcă, olandeză, maghiară etc.

5) Voyage Kids

Este o platformă de resurse digitale pentru învăţarea limbii germane, destinată copiilor. Platforma conţine clipuri video, joculeţe, quizz-uri etc.

6) FluentU

FluentU este o platformă care conţine videoclipuri pentru învăţarea limbilor străine, potrivită pentru întreaga familie. FluentU conţine o gamă largă de clipuri video care acoperă toate nivelurile de limbă, de la începători până la cursanţi avansaţi – precum şi toate vârstele.

7) Dino Lingo

Dino Lingo este o platformă de învăţare a limbilor străine pentru copii. Portalul conţine activităţi de învăţare a limbilor străine, lecţii, videoclipuri, jocuri, cântece, povestiri, cărţi în 51 de limbi diferite. Platforma oferă un website şi o aplicaţie pentru copii. Conţinutul este disponibil prin intermediul sistemului de abonament şi poate fi utilizat pe computere, tablete, telefoane mobile şi televizoare inteligente.

8) OnlineFreeSpanish

Este o platformă cu un design colorat şi conţine o mulţime de cărţi, jocuri Flash şi foi de lucru imprimabile care vor face din învăţarea limbii spaniole o activitate distractivă şi plină de implicare din partea celor mici.

9) LearnEnglish Kids

Este o platformă dezvoltată de British Council, care conţine jocuri online gratuite, cântece, povestiri şi activităţi pentru copii. Pe platformă există şi articole dedicate părinţilor, despre susţinerea copiilor în învăţarea limbii engleze, precum şi videoclipuri despre utilizarea limbii engleze la domiciliu.